Hoe vind ik een geschikte advocaat?

Omdat je zeer waarschijnlijk niet vaak nodig hebt kan een advocaat zoeken een behoorlijk lastige klus zijn. Er bestaat namelijk niet zoiets als een algemene advocaat, maar in de advocatenbranche advocaatheeft ieder zijn eigen specialisme.

Letselschade

Één van de meest voorkomende redenen om een advocaat in te schakelen is vanwege letselschade. Letselschade houdt in dat je lichamelijk letsel hebt opgelopen door een ongeval of omdat je slachtoffer bent van geweld of een medische misser. In dat geval kan een letselschade advocaat je helpen om de schade te verhalen op de tegenpartij.

Branche vereniging

Als je op zoek gaat naar een letselschade advocaat is het belangrijk om te kijken of de advocaat is aangesloten bij een branche vereniging. Een voorbeeld van een branchevereniging voor advocaten is de LSA. LSA staat voor letselschade advocaat, en de vereniging ziet erop toe dat de advocaat voldoet aan een aantal voorwaarden. Zo zijn er alleen advocaten aangesloten die minimaal vijf jaar werkervaring hebben op het gebied van letselschade en overlijdensschade. Ook moet de advocaat met succes de Grotius Academie hebben afgerond. Als laatste ziet de LSA erop toe dat de advocaat voortdurend nieuwe studies volgt, en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Het inhuren van advocaat kan een dure aangelegenheid zijn. Schroom dus niet om verschillende letselschade advocaten te benaderen, en aan het eind van het gesprek te vragen naar de tarieven. Het is natuurlijk niet altijd verstandig om in zee te gaan met degene met het laagste tarief, maar indien de advocaat is aangesloten bij het LSA dan kunt u met een gerust hart kiezen voor een scherp tarief zonder te twijfelen aan de kennis en kunde van desbetreffende advocaat.