Alhoewel het huren van een hogedrukreiniger of een geluidsinstallatie ook onder het huurrecht valt, denkt men bij de term ‘huurrecht’ vooral aan het huren van woon- of bedrijfsruimte.

De verhouding tussen koop- en huurwoningen is 43% tegen 57%. De meeste mensen wonen dus in een huurwoning. Niet iedere huurder of verhuurder weet welke rechten en plichten hij heeft. Zo kan een huurder van woonruimte het huurcontract opzeggen zonder opgave van redenen. Een verhuurder kan het contract echter slechts opzeggen onder een 6-tal redenen, die in de wet zijn opgenoemd. Afspraken in het huurcontract die hiervan afwijken zijn niet geldig. Zo zijn er veel voorbeelden te geven die in de praktijk voorkomen.

Als u weet hoe het huurrecht van woonruimte in elkaar steekt kunt u uw kennis niet één op één toepassen op het (ver)huren van bedrijfsruimte. Beide disciplines zijn voor een belangrijk deel aan verschillende regels gebonden.

Bent u van plan een hoorcontract te sluiten, hebt u een conflict met uw huurder of verhuurder of wilt u gewoon eens weten wat uw rechten en plichten zijn? Juridischpakket helpt u graag bij het zoeken naar een goede oplossing!

Verborgen gebreken huis